Keittiötrendit 2017

01.02.2017

Kupari ja marmori pitävät edelleen pintansa keittiössä.

Kupariset elementit keittiössä, marmori ja ns. subway-laatoitus nousivat suosituiksi vuonna 2016 keittiösuunnittelussa ja pitävät pintansa edelleen 2017.

Keittiötrendit päivittyvät sisustustrendien ohella, ja vuonna 2017 värit, erityisesti maanläheiset sellaiset, pitävät edelleen pintansa. Keittiösuunnittelussa vanhoja trendejä ei välttämättä tarvitse aina kuitenkaan hylätä, vaan uudet trendit pikemminkin rikastuttavat kuin rajoittavat ideavalikoimaa uuden keittiön suunnittelussa.


Omannäköinen keittiö väreillä
Skandinaavisen puhtaan valkoiset linjat tuntuvat edelleen olevan suuren yleisön suosiossa keittiösuunnittelussa, mutta erilaiset väriyhdistelmät ovat alkaneet viehättää useampaakin keittiönsä uusivaa. Keittiökaapin ovien ei myöskään tarvitse olla enää kiiltävän sileitä ja vetimettömiä, vaan erilaisilla luonnonläheisillä pintakuvioilla ja hillityillä vetimillä saadaan luotua harmoninen ja kodikas tunne keittiöön. Erilaiset puupinnat kaapinovissa ovat myös tehneet paluuta.
Viime vuosien trendinä on ollut valita keittiön alakaapistoon värilliset, yleensä tummasävyiset kaapit ja yläkaapistoihin kirkas valkea. Viime vuoden 2016 ehdoton trendi oli laivaston- tai deniminsiniset alakaapit yhdistettynä messinkisiin vetimiin ja hanaan. Tänä vuonna uutena trendivärinä sinisen tilalle on nousemassa maanläheinen männynvihreä.

Tänä vuonna sisustuksessa yleisesti pinnalla ovat murretut maanläheiset sävyt, kiinnostavat jalokivien sävyt ja utuiset pastellit, jotka pysyvät edelleen monen sisustajan värikartoilla. Esimerkiksi levollisen vaaleita pastellisävyjä löytyy useita Formican ovi-mallistosta, jolloin keittiöönkin on mahdollista tuoda esimerkiksi herkkää roosaa, kuulaita jaden sävyjä tai levollisen hiekan tai helmen sävyjä.
Toki räväkkyyttä keittiöönsä haluaville löytyy useita tehostevärejä aina suositusta punaisesta kanarialinnunkeltaiseen!

Kalansuomulaatat keittiön välitilassa on vuoden 2017 trendi.

Kahdeksankulmaiset jalokivensävyiset laatat keittiön välitilassa ovat yksi vuoden 2017 keittiötrendeistä. (Kuva: Covet)


Rohkeat materiaalivalinnat piristävät kokonaisuutta
Keittiön ilmettä saattaa piristää yllättävänkin paljon esimerkiksi muun kuin kiiltävän kromin värinen hana. Ruotsalaisen suositun hanavalmistajan Tapwellin mallistosta löytyy useille malleille jopa kymmenen eri vaihtoehtoa dramaattisesta mustasta pehmeään hunaja- ja ruusukultaan. Keittiön tasoihin on myös tarjolla lukemattomia väri- ja materiaalivaihtoehtoja. Kivitasotkaan eivät rajoitu perusgraniittitasoihin, vaan tarjolla on niin mustan kuin valkoisensävyisiä kivilajeja. Erilaisissa puriste- ja laminaattitasoissa taas löytyy vaihtoehtoja kaikissa sateenkaaren väreissä.

Messinkihana on trendikäs valinta keittiöön.

Messinkinen hana on trendikäs valinta keittiöön. Tapwellin suosittu malli EVO180 löytyy myös messinginsävyisenä. (Kuva: Tapwell)


Keittiön tulee kestää aikaa
Trendit tulevat ja menevät, mutta harvalla on intoa tai varaa uudistaa keittiönsä pintoja vuosittain uusimpien sisustustuulien mukaan. Tärkeintä keittiösuunnittelussa on loppuen lopuksi siis valita sellaiset materiaalit ja värit, joista itse todellakin pitää! Jos haluaa keittiöönsä joitain elementtejä, jotka jonkin tahon mukaan olisivat jo auttamattoman passé, niin antaa mennä vain! Eniten keittiössäsi aikaa tulee viettämään sinä itse sekä perheesi, joten omat mieltymyksesi ovat tärkeimpiä kriteerejä keittiötä suunniteltaessa.


Vuosittain vaihtuvat trendit kannattaa siis ottaa aina vain lisänä jo olemassa oleviin vaihtoehtoihin ja koota niistä itselleen parhaiten sopiva kokonaisuus!