Kevättä keittiösuunnitelmissa

15.03.2018

Kupari, marmori ja lämpimät puunsävyt ovat pinnalla vuoden 2018 keittiötrendeissä.

Kun pimeän talven jälkeen maaliskuussa alkaa ikkunoista tulvia hartaasti odotettua auringon valoa, saattavat vanhan keittiön kalusteet alkaa näyttää lievästi sanottuna kulahtaneilta. Tai ainakin hyvin palvelleilta. Kevät onkin suosittua keittiönvaihtoaikaa, ja esittelemme nyt kevään 2018 skandinaavisia trendejä ja tärppejä keittiösuunnitteluun.

Valkoinen taittuu mustalla ja maanläheisillä sävyillä

Katsauksessa kevään 2018 keittiötrendeistä ei nouse esiin mitään kovin järisyttävän uutta, vaan edellisinä vuosina alkanut suuntaus pois täysvalkoisesta keittiöstä kohti pehmeämpää ja maanläheisempää tunnelmaa jatkuu edelleen. Uuden tai itse asiassa retron tuulahduksen 70-luvulta tuovat maanläheiset terrakotan ja ruosteen sävyt trendivärien palettiin. Keittiön kaapinovissa saa edelleen näkyä puusävyt, harmaa ja rohkeammat musta, sininen ja vihreä.

Hanoissa ja altaissa useita sävyjä joista valita

Keittiön hanan ja altaankin sävyn voi nykyään valita keittiön väriskaalaan sopivaksi. Tapwellin mallistosta löytyy kuparisten, messinkisten ja mustien hanojen lisäksi myös keittiöaltaat samoissa sävyissä. Enää ei tarvitse arastella eri värien ja materiaalien käyttöä, vaan voi suunnitella rohkeasti keittiöstään juuri haluamansalaisen kokonaisuuden! Puuvajan messukeittiö 2018 esitteli rohkeasti, miten kuparisen altaan ja hanan lisäksi myös kaappien vetimet voi valita kaikki sävy sävyyn. Tummansinisen tai metsänvihreän kanssa taas messinki saa aikaan upean efektin!

Graniitti on taas in

Jo edellisellä vuosituhannella suosittu tasomateriaali, graniitti, on taas saanut trenditietoistenkin hyväksynnän keittiön tasomateriaaliksi. Kestävä ja kotoinen harmaasävyinen graniitti yhdistyy kauniisti keittiössä esimerkiksi harmaisiin oviin ja mustiin tehosteyksityiskohtiin. Graniitin ohella marmori vilahtelee edelleen vuoden 2018 keittiötrendeissä.

Teknologia keittiössä

Äly on tullut nykyään myös keittiöihin. Trendinä on integroida kodinkoneet näkymättömiin keittiökalusteisiin, ja yhä useamman laitteen saa kytkettyä wifi-verkkoon ja näin hallittua älylaitteella. Uusiin keittiöihin saadaan myös integroitua erilaisia äänentoisto- ja valaistusjärjestelmiä, jotka luovat keittiöstä todellakin kodin sydämen ja paikan, jossa viihdytään.


Tervetuloa hakemaan lisää inspiraatiota Puuvajan näyttelytiloista ja kyselemään lisää keittösuunnittelun ammattilaisiltamme Kaarinassa!